4 alimente alcaline de primavara – minuni pentru sanatate

salata verde si rosie

Primavara ne aduce in piete o bogatie de fructe proaspete si legume verzi, bogate in fibre, minerale si vitamine, de care am fost privati in timpul iernii si pe care organismul nostru le asteapta de fiecare data cu nerabdare.


In plus legumele verzi au si clorofila, compus chimic cu beneficii importante pentru sanatate. Multe dintre ele aduc un plus de alcalinitate organismului, ceea ce nu este deloc lipsit de importanta, deoarece o stare ridicata de aciditate poate deveni cauza multor afectiuni care sa deterioreze starea noastra generala de sanatate.

Este adevarat ca gasim unele dintre aceste alimente si in restul anului, in supermarketuri, dar recomandarea specialistilor este sa profitam din plin de cele autohtone, proaspete si, pe cat posibil, netratate chimic.

Iata cateva dintre alimentele alcaline ale primaverii si multiplele lor beneficii:


1 – Salata verde

– Participa prin vitamina C la buna functionare a sistemului imunitar.
– Salata verde contine un procent foarte mic de grasimi (0.2%), fapt pentru care este alimentul ideal in curele de slabire.
– Mai mult de 90 % din compozitia salatei este apa, deci este un bun hidratant al organismului.
– Contine potasiu care regleaza cantitatea de lichid din organism, anuland retentia de apa, regleaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala.
Vitamina A face din salata un protector al frumusetii si prospetimii pielii.
Contine calciu si vitamina K, ambele cu rol important in dezvoltarea armonioasa a sistemului osos si in mentinerea sanatatii lui.
– Stimuleaza tranzitul intestinal, evita neplacerile constipatiei si al cumularii de toxine in organism prin continutul de fibre.
– Contine lactucina, substanta care ne ajuta sa scapam de insomnii si sa avem un somn odihnitor.
– Este un tonic excelent, ajutand la vindecarea anemiei, deoarece contine si fier.

2 – Ridichile rosii

Ridichile rosii au un continut bogat de vitamine: vitamina C, vitamina B2 vitamina B6, vitamina B9 (acid folic), antioxidanti, fibre si minerale: potasiu, magneziu, calciu, cupru, zinc, fier. In acelasi timp au un continut redus de colesterol si de calorii.

Beneficiile consumului de ridichi rosii sunt:

– Ameliorarea florei intestinale si afectiunilor legate de aparatul digestiv prin reglarea tranzitului intestinal.
– Au proprietati detoxifiante, contribuind la sanatatea ficatului, pe care il ajuta sa elimine toxinele.
– Stimuleaza metabolismul si ajuta la pierderea in greutate.
– Antioxidantii pe care ii contin ridichile rosii asociati cu vitamina B9 au un rol important in tratamentele unor tipuri de cancer.
– Contribuie la intarirea sistemului imunitar prin continutul mare de vitamina C, facand organismul mai puternic in fata bolilor cardiovascuare.
– Contribuie la sanatatea rinichilor, micsorand riscul de infectii urinare.
– Au efecte benefice in ameliorarea migrenelor.

3 – Ciresele

– Ciresele contin antocianine, antioxidanti puternici, cu rol in distrugerea celulelor canceroase, dar si in prevenirea bolilor de inima, prin faptul ca pot regla nivelul de colesterol din organism.
Tot antocianinele au proprietatea de a mentine sanatatea creierului, micsorand riscul de instalare a bolilor degenerative.
– Contin melatonina, un alt antioxidant cu rol in tratarea insomniilor si in crearea unei stari de buna dispozitie.
– Intaresc sistemul imunitar prin existenta in compozitia lor a vitaminelor A si C.
– Dau luminozitate pielii datorita continutului bogat de beta-caroten.
– Sunt fructele ideale in dietele de slabite: contin apa in proportie de peste 70%, fibre, putine calorii.

4 – Capsunele

Capsunele contin o gama larga de antioxidanti: antocianine, resveratrol, taninuri, flavonoizi, ceea ce le confera un puternic rol antiinflamator.

– Intaresc sistemul imunitar.
– Regleaza tensiunea arteriala.
– Protejeaza vasele de sange si inima.
– Scad nivelul de colesterol din sange.
– Echilibreaza nivelul de zahar din sange si previn aparitia diabetului.
– Antioxidantii le confera proprietati anticancerigene.
– Au efect de imbunatatire a functiilor creierului si incetinire a ritmului de imbatranire.
– Contin acid salicic, benefic in ameliorarea problemelor intestinale.
– Contin fitonutrienti ale caror proprietati antiinflamatoare contribuie la sanatatea vederii si la prevenirea aterosclerozei.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: