3 alimente din dieta mediteraneana sunt cheia longevitatii

Hidroxitrosolul - ce este?

salata quinoa branza feta rucola masline

Dieta mediteraneana este aproape unanim considerata dieta longevitatii. Si cand spun longevitate nu ma refer numai la numarul de ani, ci si la vigoarea fizica si mentala, mentinuta pana la varste inaintate a celor care urmeaza aceasta dieta, sau mai bine zis, acest stil de viata.


Risc scazut de boli cardiace, de atac vascular cerebral, de boli degenerative ale creierului, de inflamatie; acestea sunt beneficiile importante pe care ti le aduce dieta mediteraneana.

Trei sunt alimentele care stau la baza acestor beneficii: vinul, maslinele si uleiul de masline. Ce au ele in comun? Hidroxitrosolul. Hidroxitrosolul este cel mai puternic antioxidant din natura. Iata ce proprietati are:

– Este protectorul inimii. Controleaza nivelul colesterolului, fluidizeaza sangele, previne ateroscleroza si atacul vascular cerebral.


– Este protectorul creierului. Micsoreaza riscul de declin cognitiv ce apare o data cu inaintarea in varsta, fiind singurul antioxidant capabil sa stopeze actiunea radicalilor liberi din sistemul nervos central.

– Poate impiedica proliferarea celulelor canceroase. Micsoreaza considerabil riscul de aparitie al cancerului de san, prin protejarea celulelor mamare de oxidarea ADN-ului.

Maslinele sunt cea mai bogata sursa de hidroxitrosol: 100 de grame de masline negre contin circa 60-65 de mg de hidroxitrosol.
Uleiul de masline extravirgin presat la rece – circa 0.80 mg/100 ml, iar vinul rosu sau vinul rose, circa 0.60 mg/100 ml.

Acestea fiind spuse si verificate de specialisti, vin si eu cu un sfat: mai usor cu vinul, unul-doua pahare pe zi sunt benefice, mai mult, nu! Iar efectul pozitiv al acestui antioxidant va fi resimtit daca sunt asociate in dieta toate cele trei alimente.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: